Followers

iHerb Code

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ποιό make up είναι κατάλληλο ανάλογα με την επιδερμίδα μας.

Γειά σας κορίτσια.. Καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά. Πως τα περάσατε; Διάβασα ένα αρθρο προχθές σχετικά με ποιο make up είναι κατάλληλο για κάθε επιδερμίδα και νομίζω ότι είναι καλό όλες μας να το έχουμε υπόψιν για να διαλέγουμε αυτό που μας ταιριάζει. Παρακάτω θα δείτε τα είδη make up που υπάρχουν και για ποιες επιδερμίδες είναι κατάλληλα.

 Υγρό make up
Το υγρό make up εφαρμόζει ομοιόμορφα σε όλες τις επιδερμίδες. Είναι κατάλληλο για γυναίκες που δεν έχουν σημάδια στο πρόσωπο τους ή σπυράκια. Χαρίζει όμορφο χρωματοσμό και η κάλυψη του διαρκεί περισσότερο από τα άλλα make up. Για να το απλώσετε χρησιμοποιήστε τα χέρια σας με απαλές κινήσεις. Εφαρμόστε το, όπως την ενυδατική σας.

Make up σε μορφή mousse
Το συγκεκριμένο make up, είναι κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες ή ώριμες. Απλώνεται εύκολα κι επειδή έχει λεπτή στρώση, χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα. Περιέχει χρωστικές ουσίες και γι αυτό το λόγο χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα σε επιδερμίδες που έχουν κοκκινίλες ή σημάδια. Απλώστε το με ένα σφουγκαράκι. Αρχικά τοποθετήτε ταμποναριστά για να ελέγχετε την ποσότητα και στη συνέχεια το απλώνετε.

Make up σε μορφή σκόνης, πούδρας
Είναι κατάλληλο για λιπαρό ή μεικτό δέρμα γιατί χαρίζει ματ αποτέλεσμα. Η κατάλληλη εφαρμογή του γίνεται πάνω από υγρό make up, για περισσότερη κάλυψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εφαρμόζεται και σκέτο. Για να τοποθετηθεί στο πρόσωπο σας και να μείνετε ικανοποημένες, πάρτε ένα πινέλο. Το βουτάτε στο make up σε μορφή πούδρας και απλώστε το υλικό στο πρόσωπο σας, σαν ζωγράφος.

Stick make up
Καλύπτει τα πάντα! Ιδανικό για γυναίκες που θέλουν να καλύψουν ρυτίδες ή σπυράκια ή ακόμα και ουλές. Προσοχή στην ποσότητα! Είναι αρκετά συμπυκνωμένο και αν βάλετε πολύ υλικό, θα φαίνεστε σαν να φοράτε μάσκα. Κάνει σε όλες τις επιδερμίδες. Το χρησιμοποιούν και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η εφαρμογή του γίνεται με το χέρι. Απαλές, κυκλικές κινήσεις σαν να κάνετε μασάζ.

Tip: Πρίν τοποθετήσετε το κατάλληλο για την επιδερμίδας σας make up, φορέστε την ενυδατική σας κρέμα. Αυτό βοηθάει να μην έρχεται σε άμεση επαφή το make up με το δέρμα σας.
 
Πηγή: Flow Magazine

With Love,
Εμμανουέλα
xxx


2 σχόλια:

  1. Γενικά είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουμε πιο make-up ταιριάζει στην επιδερμίδα μας! Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!
    Θέλω να προσθέσω και το make-up σε με μορφή κρέμας στα παραπάνω! :)
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή